Актуелно

11.10.2019.

Наставници и сарадници Катедре за музичку теорију Факултета музичке уметности, током ове академске године одржаће циклус предавања под називом "ВЕЧЕРИ МУЗИЧКЕ ТЕОРИЈЕ И АНАЛИЗЕ".

Планирано је по једно предавање месечно у вечерњем термину, радним даном. Предавања ће бити одржана у сали Народне библиотеке Србије. Биће обухваћене разноврсне теме – од проблема старе музике па све до актуелних питања савремене музичке праксе. Након предавања предвиђена је дискусија у којој могу учествовати сви присутни.

Организатори: Катедра за музичку теорију ФМУ и Народна библиотека Србије.

Улаз је слободан!
06.06.2019.

Поштоване колеге и драги пријатељи,

У склопу обележавања 125 година од рођења Момчила Настасијевића, Катедра за музикологију Факултета музичке уметности у Београду има част, задовољство и привилегију да најави одржавање научног скупа посвећеног матерњој мелодији под насловом „Матерња мелодија Момчила Настасијевића: интердисциплинарне рефлексије".

Овај национални скуп са међународним учешћем биће одржан 23. и 24. новмебра 2019. године. Први дан скупа одржаће се на Факултету музичке уметности у Београду, а други дан скупа у Музеју рудничко-таковског краја који чува највећи део заоставштине познате уметничке породице Настасијевић из Горњег Милановца.

Више о самој конференцији, тематским круговима скупа и року за пријављивање апстракта можете пронаћи у позивном писму.

Узимајући у обзир ширину и занимљивост теме овог научног скупа, позив упућујемо свим заинтересованим колегама да се пријаве на учешће.

С поштовањем,
Организациони одбор скупа
Матерња мелодија Момчила Настасијевића: интердисциплинарне рефлексије