Актуелна концертна сезона

Концертна промоција часописа студената Факултета музичке уметности у Београду „Musicum impressum“ ће бити одржана у петак, 11. маја у 20 часова у Великој сали Студентског културног центра у Београду, у оквиру Фестивала студената Универзитета уметности (ФЕСТУМ). На промоцији ће говорити чланови редакције часописа, а у концертном делу ће наступити студенти Факултета музичке уметности Милош Спасић (клавир), Вукашин Гогош (кларинет), Тијана Радовић(флаута) и Тара Фишер (клавир), Дуња Савић (клавир) и Мешовити хор под диригентским вођством Данила Томића, Јоване Стојић и Бојане Радивојевић. Улаз је слободан.

Линк за приступ пилот броју часописа: Muzikum impresum prvi broj
3.04.2018.

3. Квартетијада ће се традиционално одржати у Великој сали Студентског културног центра, 11.04.2018. и 12.04.2018. са почетком у 20 часова.
Улаз је слободан.
22.03.2018.

Пролећни концерт Симфонијског оркестра Факултета музичке уметности, одржаће се среду, 04.априла 2018. у Великој дворани Задужбине Илије М. коларца, са почетком у 20 часова.
12.03.2018.

Дани старе музике на ФМУ 2018.

У сусрет Шестом европском дану старе музике, Факултет музичке уметност организује од 20. до 21. марта манифестацију “Дани старе музике на ФМУ 2018” која обухвата предавања, мајсторске радионице и концерте у Малој сали Факултета и Великој сали Студентског културног центра.
30.11.2017.

Jубиларни Зимски симфонијски концерт ФМУ ће се одржати у суботу, 09.12.2017. у Великој дворани Задужбине Илије М. коларца, са почетком у 20 часова. На концерту ће учествовати:
Симфонијски оркестар Факултета музичке уметности
Мешовити хор ФМУ и Академски хор „Колегијум Музикум“
Гост: Академски хор "Обилић"
Програм: БЕТОВЕНОВА ДЕВЕТА СИМФОНИЈА
Солисти:
Евгенија Јеремић, сопран
Наташа Јовић, мецосопран
Младен Продан, тенор
Драгољуб Бајић, бас

Диригент: БОЈАН СУЂИЋ
15.11.2017.
Гала концерт и промоција монографије
80 година Факултета музичке уметности (Музичке академије)

• Централни догађај прославе овогодишњег јубилеја биће
Гала концерт у Великој дворани Коларчеве задужбине 21. новембра 2017. године у 20 часова, на дан почетка рада Факултета.

На концерту учествују:
Симфонијски оркестар професора, бивших и садашњих студената ФМУ
Биг Бенд ФМУ

Диригенти:
Бојан Суђић
Владимир Николов

Солисти:
Стефан Миленковић (виолина)
Роман Симовић (виолина)
Тамара Стефановић (клавир)
Јасмина Трумбеташ (сопран)
Јован Колунџија (виолина)
Стојан Кркулески (кларинет)

Програм: Коњовић, Христић, Ерић, Обрадовић, Верди, Равел, Сен-Санс, Сарасате, Вебер, Лигети, Бич, Мосман

• Поводом јубилеја Факултет објављује монографију „80 година Факултета музичке уметности (Музичке академије)“, чија ће концертна промоција бити одржана у Музичкој галерији Коларчеве задужбине 21. новембра 2017. године, са почетком у 18 часова. На промоцији ће говорити: мр Зоран Ерић, ректор Универзитета уметности, ред. проф. Факултета музичке уметности, др Дубравка Јовичић, ред. проф. Факултета музичке уметности, др Ивана Перковић, ред. проф. Факултета музичке уметности, аутор и уредник Монографије.
На програму ће бити дела некадашњих ректора Факултета музичке уметности: К. Манојловића, М. Живковића и М. Вукдраговића.
У концертном делу промоције учествоваће: Невена Јосић (сопран), Андријана Дурмишевић (виолина) и Никола Зарингер (клавир).

Концертна делатност ФМУ врло је богата и разнолика. Само у периоду од октобра 2015. до октобра 2016. одржано је преко 200 концерата! Наступају и студенти и професори ФМУ, а концерти су врло успешно реализовани и посећени.

Факултет сарађује са неколико концертних простора како би се оваква динамика концертне продукције одржала на високом нивоу. Веома смо захвални на дивној сарадњи нашим пријатељима из следећих установа:
  1. Музеј Народног позоришта, Доситејева 2 j
  2. Студентски културни центар, Краља Милана 48
  3. УК „Пароброд“, Капетан Мишина 6а
  4. Дечји културни центар, Таковска 8
  5. Велика сала, Задужбина Илије М. Коларца
  6. Народна библиотека Србије, Скерлићева 1
  7. Сала Београдске филхармоније. Студентски трг 11
  8. УК „Вук Караџић“, сцена КУЛТ, Булевар Краља Александра 77а
  9. КЦ „Чукарица“, Тургењевљева бр. 5
  10. КЦ „Горњи Милановац“, Трг кнеза Михаила 1
  11. КЦ „Кућа краља Петра I“, Васе Пелагића 40
  12. Италијански центар за културу (Istituto Italiano di Cultura), Кнеза Милоша 56
Овде можете погледати актуелни месечни концертни програм ФМУ.