Факултет Музичке уметности

Сава Милетић

доцент за ужу уметничку област Џез клавир

Сава Милетић је рођен 1980. године у Крагујевцу где је завршио нижу и средњу музичку школу на одсеку за класични клавир. У току друге године средње школе почео је да похађа приватне часове код познатог џез клавиристе Милоша Крстића.
Након завршене средње школе примљен је на угледни џез Универзитет у Грацу (Аустрија) где су му професори били: Renato Chicco, Harald Neuwirth, Stjepko Gut, Fritz Pauer, Uli Rennart и други сјајни музичари и професори. Музичари са којима је наступао су: Стјепко Гут, David Binney, Tivon Pennicott, Seamus Blake, Elliot Mason, David Murray, Luis Bonilla, Matt Brewer, Don Menza, Donald Edwards, Howard Curtis, Uwe Plath, Klemens Marktl, Jure Pukl, Душан Новаков, Милан Николић и са многим другим уметницима из Европе. Имао је част да свира на радионицама са музичарима као што су: Jerry Bergonzi, George Cables, Billy Hart, Ron Mcclure, Bob Mintzer, Geofrey Keezer итд.
У септембру 2015. у Љујорку снима свој први ауторски албум „ Roller Coaster“ са светски познатим музичарима: Tivonn Pennicot – тенор саксофон, Matt Brewer – контрабас, Donald Edwards – бубањ и гост Лука Игњатовић – алт саксофон.
Сава Милетић је наступао у Аустрији, Француској, Шпанији, Словачкој, Немачкој, Швајцарској, САД, Индонезији и земљама бивше Југославије. Завршио је Мастер студије у јануару 2009. године на Универзитету у Грацу са највећом оценом.