Факултет Музичке уметности
понедељак, 19. јун 2023.
АРСФИД подкаст 01

АРСФИД подкаст се реализује као део пројекта: „Историја и идентитет уметнице у српској модерној уметности – креирање извора за научну и уметничку транспозицију”, уз подршку Фонда за науку Републике Србије.

Носилац пројекта је Академија уметности у Новом Саду партнери су Факултет музичке уметности у Београду и Институт за књижевност и уметност.

Кроз 12 епизода, АРСФИД подкаст угостиће неке од најпроминентнијих домаћих уметница из области драме, књижевности, примењених, визуелних уметности и музике, а у свакој епизоди гостују по две уметнице из различитих области.

У оквиру АРСФИД пројекта биће реализовани и позоришни и поетски догађаји, изложбе, концерти, перформанси и мајсторски курсеви који ће се најављивати и представљати и у АРСФИД подкасту.

Све наведено, за циљ има повећање видљивости и позиције српских уметница у свим уметничким областима и истицање њиховог неоспорног значаја за нашу савремену културу и идентитет.

У првој епизоди АРСФИД подкаста о уметности као животном/професионалном путу, успесима и постигнућима, неуспесима и дискриминацији, признањима и критикама, уметничким трансформацијама и креативним инспирацијама, кризним ситуацијама, изазовима, али и односу и садејству уметности и науке, те и уметничкој (само) промоцији говоре Маја Недељковић Давидовац (модна креаторка, филмски и позоришни костимограф, теоретичарка уметности и медија) и Бранислава Подрумац (соло певачица).

АРСФИД подкаст реализује Агеласт Продукција
Визуал: Горан Деспотовски
Сниматељ: Марко Игњатовић
Ауторка и водитељка: Марија М. Каран
Уредница: Наташа Црњански